Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2012 12:36 - Двери.бг разпространява омерзителни лъжи
Автор: dedopule Категория: Други   
Прочетен: 4971 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Чет Юни 11, 2009

Безкрайно гнусна и гадна история. Имах вече случай да споря със sosipator на тая тема във връзка с "Логос" - двери.бг и Логос са свързани, те са на практика един проект (не знам чий и не искам да знам).

Поводът за постинга ми е следният: разглеждах връзките на блога на Вашингтон ( http://ikonomikazamasite.blog.bg ), където в списъка на фаворитите му фигурира адреса на Монархистъ (бивш член на форума ни) - http://monarchism.blog.bg , отворих го и там в списъка на фаворитите му видях адреса на блога на Роялистъ - http://royalist.blog.bg (между другото, Роялистъ е сложил форума ни на трето място в списъка на фаворитите си, за което съм му благодарен). Списъкът на фаворитите на Роялистъ съдържа и линк към една статия от двери.бг със следното заглавие:

-----------
http://www.dveri.bg/content/view/3854/321

Спасяването на българските евреи (9-10 март 1943 г.)

Автор Ивайло Шалафов, ст. асистент в Богословския факултет на Софийския университет

петък, 09 март 2007
---------------

Това е една доста странна каша (а може би напротив, съвсем не странна), в която се преплитат хубави и правдиви думи за Н.Ц. В. Цар Борис ІІІ и царицата, обичайните смехотворения за ВСВ и лагерите, и т.н., и някои наистина интересни пикантерии, които до този момент ми бяха неизвестни, като например, че съпругата на Ал. Малинов била еврейка.

Това обаче, което надхвърля всичко, е следният пасаж:

Днес световното еврейство продължава да отдава необходимата почит към светлата памет на цар Борис ІІІ и царица Иоанна за усилията им да изтръгнат еврейските си съграждани „извън хватката на Хитлер”.

Такава гнусна лъжа не бях срещал от доста време, а омерзението, което изпитах, надхвърли всичко, което съм изпитвал при четенето на материали в тази област. Каква "необходима почит", какви пет лева, когато израелското правителство през 2000 година нареди да бъдат сринати с булдозери монументите на цар Борис ІІІ, царица Йоана, Димитър Пешев, на БПЦ и българския народ, които бяха построени през 1996 г. със средствата на български евреи от САЩ?

Ето един линк към страница с информация по въпроса, която изглежда е неизвестна не само на г-н Шалафов (хм, много странна фамилия, навява ми доста фриволни асоциации..., и то в Богословския факултет...), но и на цялото ръководство на сайта двери.бг, а и май на всички прочели материала:

-------------
http://www.geocities.com/hmborisiii/

In 1996, Bulgarian Jews living in the U.S. decide to thank the King. They plant a forest in Israel, naming it the Bulgarian Forest. They build monuments to the King, his wife Queen Giovanna of Bulgaria, Dimitar Peshev - the Deputy-Speaker of the Parliament, the Bulgarian Church and people.

In July of 2000, a commission in Israel makes a decision that all the monuments should be removed.
---------

Горната страница съдържа и няколко линка с историята на развоя и ролята на някои "българи" и български евреи в това дело, който е любознателен, може да се дообразова по въпроса.


Няколко думи в заключение: не вярвам статията да бъде коригирана, просто няма как да стане. Вероятността е нулева, макар че ако стане, ще поднеса извиненията си. Но както вече казах, невъзможно е това да стане. Макар че постингът ми със сигурност ще генерира някакъв трафик към сайта двери.бг и все някой оттам ще надзърне за какво става въпрос и дори може би ще се запознае с Истината, а може дори и да каже на въпросния Шалафов да си подготвя по-добре материалите, защото сайтът и форумът им вече съвсем ще лъснат на кого и за колко сребърника служат.

Отделно за Роялистъ, ако надзърне тук: молба да се запознае подробно с материалите и да включи някои от тях в списъка с фаворитите си image а въпросния материал да коментира на блога си, като посочи омерзителната му същност.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedopule
Категория: Политика
Прочетен: 201859
Постинги: 380
Коментари: 30
Гласове: 59
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930